No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

OSN3500 was out of management after power off because of software bug

Publication Date:  2012-07-25 Views:  48 Downloads:  0
Issue Description

One day, customer report one OSN3500 eqipment out of management from T2000, and can use navigator to login on site.  

The topology is as follow:

#10-40----E/// MW----#10-39,  5-SLQ4 of #10-40 connects with 13-SLQ4 of #10-39

All the version is as follow:
:sys-get-testver 
                
                  NSF1        5.21.13.47        20060728  active    T01                                
                  NSF2        5.21.13.47        20060728  inactive  T01                                
                  BIOS        08.09.45          20060106  inactive  T01                                
                  ExtBIOS     9.09.44           20051117  active    T01                                
                  Logic       (U2)300    

Alarm Information
Null
Handling Process
1.Went to the site and hard reset the slave GSCC board (pull out of the board or hard reset), DCC restored.
2.Upgrade the NE version to 5.xx.13.47P01 or the later version can eradicate this problem.
Root Cause
The NE is using D4-D12 mode because there is the other vendor equipment in the middle of huawei equipment. Collect some data and find line board can get DCC resource, but DCC state is rx_f. The boards are all SLQ4.
#10-40:szhw [10-40][][2010-12-15 10:20:46]>
:cm-get-bdinfo
                                           FIBER-PORT-STATE                                            
                  BID   PORT  PORT-STATE    PORT-RATE     LINK-CHAN  LOGIC-CHAN-STATE                  
                  4     1     port-enable   D4-D12        10         ok                                
                  4     2     port-enable   D4-D12        11         ok                                
                  4     3     port-enable   D4-D12        12         ok                                
                  4     4     port-enable   D4-D12        13         ok                                
                  5     2     port-enable   D4-D12        14         rx_f                              
                  5     4     port-enable   D4-D12        15         rx_f 
the oppsite site can work normal
#10-39:szhw [10-39][][2010-12-15 14:17:44]>
:cm-get-bdinfo
                                           FIBER-PORT-STATE                                            
                  BID   PORT  PORT-STATE    PORT-RATE     LINK-CHAN  LOGIC-CHAN-STATE                  
                  5     1     port-enable   D4-D12        10         ok                                
                  5     2     port-enable   D4-D12        11         ok                                
                  5     3     port-enable   D4-D12        12         ok                                
                  5     4     port-enable   D4-D12        13         ok                                
                  13    1     port-enable   D4-D12        14         ok                                
                  13    2     port-enable   D4-D12        15         ok                                
                  13    3     port-enable   D4-D12        16         ok                                
                  13    4     port-enable   D4-D12        17         ok   
So the problem may be the other vendor or this site.
From the black box record of GSCC (#10-39), find a lot of board reboot, so the NE must be lost power at that time.
1753660 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e2;27  
1753661 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e2;28  
1753662 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e5;37  
1753663 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e3;38  
1753664 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e3;39  
1753665 2010-12-15 8:39:14 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1e3;40  
1753666 2010-12-15 8:39:33 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:2dd;17  
1753667 2010-12-15 8:39:45 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d8;21  
1753668 2010-12-15 8:39:55 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d8;22  
1753669 2010-12-15 8:40:6 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d8;19  
1753670 2010-12-15 8:40:16 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d8;20  
1753671 2010-12-15 8:40:26 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d6;23  
1753672 2010-12-15 8:40:36 0x1 0x3 0x1 mo_Slot.cpp 3751 SetBdStart:1d6;25  
Because the 5.xx.13.47 version has a bug, when use two GSCC board and lose power or switch GSCC board, may cause the ECC fail.  5.xx.13.47P01 and the later versions have solved the problem.
Suggestions
When there is NE out of management problem, please refer to this case.

END