No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

No enough power to run LPU board, NE40E-x3 VRP 5.60

Publication Date:  2012-07-27 Views:  2 Downloads:  0
Issue Description
Abnormal power leads to a power-on failure of an LPU.
LPU board is UNRegistered  and abnormal
This router old software version: V300R006C01SPC003
Alarm Information
[RAN-Ale:SHKI-NE40E-01]dis alarm all
------------------------------------------------------------------------------
Abnormal power leads to a power-on failure of an LPU.
LPU board is UNRegistered  and abnormal
-----------------------------------------------------------------------------
[RAN-Ale:SHKI-NE40E-01]dis dev
NE40E-X3's Device status:
Slot #    Type       Online    Register      Status      Primary
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1         LPU        Present   UNRegistered  Abnormal    NA
4         MPU        Present   NA            Normal      Master
5         MPU        Present   Registered    Normal      Slave
6         CLK        Present   Registered    Normal      Master
7         CLK        Present   Registered    Normal      Slave
8         PWR        Present   Registered    Normal      NA
9         PWR        Present   Registered    Normal      NA
10        FAN        Present   Registered    Normal      NA
#
[RAN-Ale:SHKI-NE40E-01]
#
#
#
[RAN-Ale:SHKI-NE40E-01-hidecmd]display power slot 1
Slot: 1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BOARD POWER:     0W
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Handling Process
As we found that the router some times make a mistake of calculation of the needed power.
 so router suppose that there is no enough power to power on this LPU and as you find in this command :
[RAN-Ale:SHKI-NE40E-01-hidecmd]display power slot 1
Slot: 1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BOARD POWER:     0W
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Root Cause
This problem happened because problem in MPU power count,  the router count the power and give each board the needed power voltage, and  in our case the router count this voltage in wrong way, so all the power it's not enough for all boards.
Any way the probability of this problem so low.
Suggestions
depending on Patch NE40E&80E V600R001C00SPC011documantation,
you can install new patch V600R001C00SPC011
and this problem will not happened again

END