No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

No dial tone due to wrong Link ID configuration between AN and LE

Publication Date:  2012-07-25 Views:  39 Downloads:  0
Issue Description
UA5000 PVMB (Software version: PVMV100R013C03B032)
LE---->UA5000 (PVMB)----->UA5000 (RSU)
In one UA5000 site, customer was unable to get dial tone, as Link ID configuration between AN and LE was wrong.
Alarm Information
Null
Handling Process
1. Change the Phone set.
2. Reset the A32 card.
3. Change the A32 card.
4. Switchover the RSU card active/standby.
5. Change the Framelink.
6. Switchover the V5 from Active to Secondary links.
7. Install the phone set of other vendor.
8. Change the Tx E1 ports between PVM and RSU.
9. Change the Tx E1 ports between UA5000 (PVM) and LE.
10. Trace the call with Toolbox and found every time when there was no dial, user lands on particular 2 links.
Root Cause
In one UA5000 site, customers were unable to get dial tone after 2-3 calls.
As there was high traffic on site. Customer added more links between LE and AN. But increasing the number of links between AN and LE, End user faced more problem of no dial tone and get dial tone after 3-4 attampts. 
Suggestions
Trace the call with Toolbox and found every time when there was no dial, user lands on particular 2 links.
There were total 8 links between AN and LE.
Huawei(config)#display  link attribute 108
{ <cr>|frameid/slotid/portid<S><1,15>|linkid<K> }:
Command:
        display  link attribute 108 
  --------------------------------------------------------------------------
  Interface ID    frame/slot/port    Link ID
  --------------------------------------------------------------------------
  108             0    /4   /1       0          
  108             0    /4   /0       1          
  108             0    /5   /0       2          
  108             0    /5   /1       3          
  108             0    /4   /2       4          
  108             0    /5   /2       5          
  108             0    /4   /3       6          
  108             0    /5   /3       7          
whenever call lands on link ID 4 and 5, there was no dial to User. When we block the link ID 4, then found in LE link ID 5 was blocked and when we block Link ID 5 in LE link ID 4 was blocked. 
 So, it was found that that during expansion of Link IDs Link ID 4 and 5 were cross patched, due to which whenever call lands at Link ID 4 or 5, User was unable to get Dial Tone.
After repatching the Link ID 4 and 5 accordingly, problem got solved.

END