No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

Incorrect setting of Jumpers at SCB board leads to LTI not report

Publication Date:  2012-07-25 Views:  98 Downloads:  0
Issue Description

One day, customer found the LTI did not report on the metro1000V2 when there was no clcok input.
The metro1000V2 43SCB version is 4.02.06.54P02


Alarm Information


Null

Handling Process


Connect 2 and 3 in J703 or modify the clock signal mode to BIT, then examine J702 and J704 also.

There are different clock extract and recover circuit for the two modes, so we need change the connection of jumpers when we connect the external clock with different mode.

For the BITS mode, chip need a reference 2MHZ clock to extract and recover clock from the input singal.

If we disconnect the input clock and make the wrong jumper setting, when there is no input signal, it will output the reference 2MHZ clock to the system.

Thus, the system get the reference clock and dose not report LTI alarm.

Root Cause

Configuration issue.

Check the current clock resource, we find it is tracing first external clcok.

:cfg-get-ssmpara:source=0

@@@@@@@@@@@@@@@@@ Message from 0x00090014 (9.0.20 589844) @@@@@@@@@@@@@@@@@@


Sync Source List

Source Bid BdType Port Prio ID QL Lock SF

ex18k 15 stg 0x00 1 0x00 0x0f 0 0

intr 15 stg 0x02 2 0x00 0x0f 0 0

Total records :2

:cfg-get-stgpara

@@@@@@@@@@@@@@@@@ Message from 0x00090014 (9.0.20 589844) @@@@@@@@@@@@@@@@@@

SYNC : intr

2MPLL SRC : intr

OUTSYN_MODE : hz hz

SYN BOLT : 0

SYNC CLASS : ex18k intr 0xff 0xff 0xff 0xff 0xff 0xff 0xff 0xff

@@@@@@@@@@@@@@@@@ Message from 0x04090014 (9.0.20 67698708) @@@@@@@@@@@@@@@@@@

But there is no connection at NO.1 input port.

Then we check the jumpers setting.

From the 43SCB guide-SE0000100583, we know the jumpers setting when we use the external clock input IN1:

Connect 2 and 3 in J702, 2 and 3 in J704 and 1 and 2 in J703. The 2MHz clock signals should be input to IN1.

Connect 1 and 2 in J702, 1 and 2 in J704 and 2 and 3 in J703. The 2Mbit clock signals should be input to IN1.

According the guide, it should connect 2 and 3 in J703 when the clock signal is 2MHZ mode.

But current Metro1000V2 connects 2 and 3 in J703.


Suggestions


Please examie the jumpers before we input the external clock signals.

The default jumpers connection is BIT mode.


END