No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

ATS reply to SPG with code 503 due to ATS ME was not restart

Publication Date:  2012-08-06 Views:  47 Downloads:  0
Issue Description
After sending command from web-portal SPG to ATS we receive response code 503:

+++    ats01        2011-10-26 08:14:26+00:00
o&m    #18
%%add sbr:impu="sip:+78314220000@ims.ru",templateidx=65535,dspidx=65534,lp=0,csc=0,utype=imssipue,vccflag=no,vtflag=no,nscfu=0,nscfuvm=0,nscfb=0,nscfbvm=0,nscfnr=0,nscfnrvm=0,nscfnl=0,nscfnlvm=0,nscd=0,nscdvm=0,nscfnrc=0,
nscfnrcvm=0,nsclip=1,nscidcw=0,nsrio=0,nscnip=0,nsclir=0,nsrip=0,nscnir=0,nsrid=0,nsnrid=0,nsrnd=0,nsnrnd=0,nscw=0,nsccw=0,nsoip=1,nsacrm=0,nsgoir=0,nsmoir=0,nstip=0,nstir=0,nsotir=0,nsclipnoscreening=0,nscr=0,nswake_up
=0,nsaoc_d=0,nsaoc_e=0,nsxexh=0,nsxegj=0,nscwcfnr=0,nsiifc=0,nsdn_call_out_bar=0,nsccbs=0,nsccnr=0,nsccbsr=0,nsccnrr=0,ns3pty=0,nsnpty=0,nsdnd=0,nsmcr=0,nscba=0,nstmp_lin=0,nscodec_cntrl=0,nsmwi=0,nsdc=0,nshold=0,
nsect=0,nscftb=0,nsdan=0,nsstop_secret=0,nsmcid=0,nsebo=0,nsico=0,nsoutg=0,nsinqyh=0,nsuinfo=0,nsdn_call_out_allow=0,nssic=0,nssoc=0,nssetcfnrtime=0,nscfs=0,nscfsb=0,nsfax=0,nsabrc=0,nsacrtovm=0,nsprepaid=0,nscrbt=0,
nsicb=0,nsmringing=0,nscis=0,nscbeg=0,nscolp=0,nscolr=0,nscolpovr=0,nsbaoc=0,nsboic=0,nsboicexhc=0,nsbaic=0,nsbicrom=0,nsspeed_dial=0,nssd1d=0,nssd2d=0,nsgrncall=0,nscpark=0,nsgaa=0,nsqsns=0,nsmsn=0,nshotline=0,
nsaoc_s=0,nsnightsrv=0,nsbacknum=0,nsautocon=0,nscampon=0,nsctd=0,nsclickhold=0,nsqueue=0,nssanswer=0,nsicencf=0,nscfgo=0,nscect=0,nsctgo=0,nsctio=0,nssetbusy=0,nsoverstep=0,nsabsent=0,nsmonitor=0,nsfmonitor=0,
nsdiscnt=0,nsfdiscnt=0,nsinsert=0,nsfinsert=0,nsasi=0,nspwcb=0,nsrd=0,nslcps=0,nsncps=0,nsicps=0,nscbclock=0,nsminibar=0,nsmcn=0,nsdstr=0,nsoprreg=0,nsonekey=0,nsinbound=0,nsoutbound=0,nscallerid=0,nscun=0,nsiptvvc
=0,nsnp=0,nssec=0,nssecsta=0,nshrcn=0,nssb=0,lco=1,lc=1,lct=1,ntt=1,itt=1,ictx=1,octx=1,intt=0,iitt=0,iclt=0,icddd=0,icidd=0,iolt=0,ctlco=1,ctlct=1,ctld=1,ctintnanp=1,ctintworld=1,ctda=1,ctosm=1,ctosp=0,ctosp1=0,cco1=1,cco2=1,cco3=1,
cco4=0,cco5=0,cco6=0,cco7=0,cco8=0,cco9=0,cco10=0,cco11=0,cco12=0,cco13=0,cco14=0,cco15=0,cco16=0,highentco=0,operator=1,supysrv=1,iddci=1,ntci=1,ltci=1,rsc=65535,cig=4294967295,outrst=no,inrst=no,noat=20,vmaind
=65535,vdmaind=65535,tgrp=65534,tidhld=hold,tidcw=please_waiting,scf=no,lmtgrp=65534,flbgrp=65535,slbgrp=65535,cop="0000",g711_64k_a_law=1,g711_64k_u_law=1,g722=1,g723=1,g726=1,g728=1,g729=1,codec_mp4a=1,
codec2833=1,codec2198=1,g726_40=1,g726_32=1,g726_24=1,g726_16=1,amr=1,clearmode=1,ilbc=1,speex=1,g729ev=1,evrc=1,evrcb=1,h261=1,h263=1,codec_mp4v=1,h264=1,t38=1,t120=1,g711a_vbd=1,g711u_vbd=1,g726_vbd=1,
g726_40_vbd=1,g726_32_vbd=1,g726_24_vbd=1,g726_16_vbd=1,wind_band_amr=1,gsm610=1,h263_2000=1,broadvoice_32=1,unknown_codec=1,acodec=none,vcodec=none,polidx=255,ncpi=255,icpi=255,ebocl=noebol,ebopl
=noebol,eboit=invalid,rm=notplaytone,cpc=ordinary,pchg=65535,tfpt=null,cht=ccf,mcidmode=nswna,mcidcmode=nocm,mcidamode=temporary,prepaididx=65535,crbtid=65535,odbbictype=odbnobic,odbboctype=odbnoboc,odbbartype
=odbnobar,odbss=no,odbbrcftype=odbnobrcf,pnoti=no,maxparacall=1,atsdtmbusy=yes,callcount=count_cr,cdnoticaller=no,ischgflag=charge,chc=normal_user,cuser=0,stcf=0,charsc=65535,reguidx=0,socbfunc=null,socbptoneidx=65535,
admincba=no,adcontrol_diversion=no,cpcrus=1,cuscat=normal,spt100rel=yes;%%
retcode = 10011304  the response message is invalid,the detail is :the response code is 503.

---    end

Alarm Information
ME status on SPG web-portal is normal. There no any alarm related to SPG or ATS.
Handling Process
1) remove ATS adaptation package from SPG, check version and load again
2) check command format - it's ok
3) check configuration http link on ATS - it's ok
4) check ME configuration on spg - it's ok
5) restart ATS ME in CGP view:
rst me: meid=51;
After this action problem is solved.
Root Cause
Possible causes can be:
1) wrong ATS adaptation package loaded to SPG
2) wrong command format
3) wrong ATS configuration
4) wrong SPG configuration
5) other
Suggestions
Some configuration will take effect only after reset related ME or module.

END