No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

There are lots of input errors in CX911 interface

Publication Date:  2014-07-30 Views:  170 Downloads:  0
Issue Description
For Version:iWare uniLSW V100R005C00SPC500B009, When we run the command to check the interface, we can see as below:
Alarm Information
None
Handling Process
First, we have to collect the logs when we saw this problem:
1. the statistic information for the interface:
[Fabric]diagnose
[Fabric-diagnose]lsw show counter interface XGigabitEthernet 0/0/1   (please change the port number according to the real port)
2. the configuration of the device:
< Fabric >display current-configuration

Second, with the information of the interface, we can see the reason as below:

For Port: X0/0/1
RDBGC0.xe15           :            345,926,558        +345,926,558-------total lost packages
RDBGC1.xe15           :            345,827,847        +345,827,847-------lost packages due to the failure to check the VLAN
RDBGC3.xe15           :                     316               +316-------------------lost packages due to the wrong head in IPv6 datagram
RDBGC6.xe15           :                 13,509         +13,509----------------lost packages due to the datagram suppression
RFCS.xe15                  :                       1                     +1------------------the wrong FCS datagram


So, we can see most of the lost packages are due to the failure to check the VLAN, and the configuration of the TRUNK is as below:

port link-type trunk
port trunk allow-pass vlan 2 to 4094
mode lacp-static
max active-linknumber 2
bpdu enable


the allow-pass VLAN is from 2 to 4094, but the default VLAN is 1, so the datagram will be transferred in VLAN1 by default. If the datagram from other network device is untagged, when arriving at E9000, it will be dropped due to the failure to check the VLAN.

Then, our suggestions are as below:
1.      We should configure the default VLAN for x0/0/1 and x0/0/2, which is consistent with the one from the connected network device.
2.      Because there are also lots of suppression datagrams, and we have the configuration as below:

interface XGigabitEthernet0/0/1
description Uplink-WGN
broadcast-suppression 10
multicast-suppression 10
unknown-unicast-suppression 10

eth-trunk 1
lacp priority 16384
undo negotiation auto
speed 10000
duplex full


if it is possible, according to your business type, user can decide to disable it or not. And if the broadcast, multicast and unknown-unicast packages are not so much, we recommend to disable it.
Root Cause
Most of the lost packages are due to the failure to check the VLAN and there are also lots of suppression datagrams
Suggestions
None

END