No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

Server E9000 internally loop causing the service down on S7700.

Publication Date:  2014-10-31 Views:  78 Downloads:  0
Issue Description
When the switch board CX310 of E9000 connect the S7700 ,the CPU usage will be very high  and cp-car  have many packets loss alarms,The bandwidth usage of  corresponding interfaces are reaching 100%, When the server connect the switch ,on switch there are many alarms.
Alarm Information
We can see many  high CPU usage alarms ,MAC flapping alarms ,it seems  that there is a loop in the S7700.
Handling Process
Topology is shown below , 2 switchboards  CX310 from 1  server  connect to the core switch S7706,And between the CX310,there is a cable connected them directly ,when I shutdown one of the  interfaces  on  S7706 which is connected to server ,
There are still amount of alarms.

When login the CX310 to check the interface status ,I can see the bandwidth usage is 100% for this 10G port ,
But the strange thing is that another 40GE port on CX310 also has 98% bandwidth usage, so there may be a loop in the server internally.
Root Cause
There is a inner cable for 40GE port between 2  switch board CX310,so there is no need to connect a cable between them.Also on the CX310 switches ,the STP is not enabled  causing the loop between 2 CX310.
Solution
By disconnected the cable  or shutdown the  interface and the  alarms disappeared ,everything is recovery .
Suggestions
If  Switch connect to server or other devices ,please make sure that  there is no loop internally  on those devices, or the loop will affect the service on switch.

END