No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

FusionAccessR5C30 link-clone VM take long time to login or failed to login from WI due to blue screen issue

Publication Date:  2017-03-01 Views:  54 Downloads:  0
Issue Description

FusionAccess Version:R5C30SPC100

The customer feedback when the user try to login VMs from WI, it took very long time (around 5 minutes) to login the VM, and sometimes it failed.

 

Alarm Information

None.

Handling Process

1:Login the FusionAccess portal to check what is the last login user ID and the VM-ID;

2:Search the VM-ID on FusionCompute, then login with VNC, we find the VM is in blue screen status;

3:Check the VM status on FusionAccess,we find a lot of VMs are running but the Login status is Unregistered,and many VMs in shutdown status;

Root Cause

 

1:The customer feedback the users installed some unknown softwares in the VM, so this could be the reason of blue screen;

2:For link-clone dynamic pool mode, the system choose a random VM for user to login, so if most of the VMs in the pool are unregistered, the system will take long time to find registered VM for user login, and if all the registered VMs already been used with other users, so the new user login will fail;

3:The customer didn't config system restoration feature of the desktop group,so after restart the blue screen VM, it is still blue screen.

Solution

1:Configurate the "System Restoration" feature of the desktop group, so after blue screen VM restart, the status will restore to be normal status;

2:Restart the unregistered VMs from fusionaccess portal.

Suggestions

1:For VDI solution,suggest our customer don't install the incompatible softwares which may cause the blue screen issue;

2:In link-clone mode,configurate the System Restoration feature if need to restore the VM.

END