No relevant resource is found in the selected language.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Read our privacy policy>

Reminder

To have a better experience, please upgrade your IE browser.

upgrade

MPU 10 does not register

Publication Date:  2014-12-06 Views:  51 Downloads:  0
Issue Description
ISSUE DESCRIPTION:
 
When the MPU 10 was inserted to the NE40E V600R007C00SPC300 it doesn't register and it originates that other boards fail to be registered too.

[mde-ame-ne40e-02-diagnose]
==================================================
  ===============display device===============
==================================================
NE40E's Device status:
Slot #    Type       Online    Register      Status      Primary   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
2         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
3         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
4         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
5         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
6         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
7         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
8         SPU        Present   Registered    Normal      NA        
9         MPU        Present   NA            Normal      Master    
10        MPU        Present   Unregistered  Abnormal    Slave     
11        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
12        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
13        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
14        SFU        Present   Unregistered  Abnormal    NA        
15        CLK        Present   Registered    Normal      Master    
16        CLK        Present   Unregistered  Abnormal    Slave     
17        PWR        Present   Registered    Normal      NA        
18        PWR        Present   Registered    Abnormal    NA        
19        FAN        Present   Registered    Normal      NA 
Handling Process

TROUBLESHOOTING STEP'S:

 

1.- First were requested the log and dblg files when the board was inserted, and in them following logs were found:

 

Nov 25 2014 17:16:26-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/1/DDRTESTPOWEROFF(l)[4297]:MPU10 will be shut off for 1 times, the reason is the board have no   communication with the master board at expect time.

Nov 25 2014 17:16:26-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/1/BOARDPOWEROFF(l)[4298]:SFU14 will be shut off, the reason is that the board 10 power off.Nov 25 2014 17:16:26-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01VFS/5/UNREGDEV_OK(l)[4299]:Succeeded in unregistering the file system on device 10.Nov 25 2014 17:16:26-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/4/BOARDRESET(l)[4300]:MPU10 will be reset, the reason is get offline message, and power off.

Nov 25 2014 17:21:43-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/4/BOARDRESET(l)[4390]:MPU10 will be reset, the reason is Jtag reset the slave MPU.

Nov 25 2014 17:21:43-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/4/BOARDRESET(l)[4391]:CLK16 will be reset, the reason is CLK reset with MPU.

Nov 25 2014 17:21:45-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01VFS/5/UNREGDEV_OK(l)[4394]:Succeeded in unregistering the file system on device 10.

Nov 25 2014 17:21:45-05:00 mde-ame-ne40e-02 %%01SRM/6/BOARDRESETCODE(l)[4395]:Board 10 reset, the barcode is: 030GED1079000072.

 

2.- When console cable was inserted in the MPU 10 no useful and enough  information was displayed, only following one:

 

*************************************************************
*        Copyright 2000-2007 Huawei Tech. Co., Ltd.         *
*************************************************************
Board Name ....................................... CR52SRUA

*************************************************************
*        Copyright 2000-2007 Huawei Tech. Co., Ltd.         *
*************************************************************
Board Name ....................................... CR52SRUA

 

3.- As not useful information was displayed when the console cable was inserted in the MPU10, it was tried to repair the boot system through following procedure but althought this procedure was executed the board was still unregistered:

 

[NE40E-2-hidecmd]dis boardinfo slotid 10 eeprom 0                                      

<NE40E-2>power on slot 10         /// must power on                                     

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup ?   ///list options with "?" , operate as the following steps generally, if the options do not contain the following steps , go over it.

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup mbus_epld                                   

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup inner_epld    

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup outer_epld                                 

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup bootrom                                    

<NE40E-2>upgrade mpu by-testbus 10 startup bootload  

 

RESULTS

 

<mde-ame-ne40e-02>dis device
NE40E's Device status:
Slot #    Type       Online    Register      Status      Primary   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
2         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
3         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
4         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
5         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
6         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
7         LPU        Present   Registered    Normal      NA        
8         SPU        Present   Registered    Normal      NA        
9         MPU        Present   NA            Normal      Master    
10        MPU        Present   Unregistered  Abnormal    Slave     
11        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
12        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
13        SFU        Present   Registered    Normal      NA        
14        SFU        Present   Unregistered  Abnormal    NA        
15        CLK        Present   Registered    Normal      Master    
16        CLK        Present   Unregistered  Abnormal    Slave     
17        PWR        Present   Registered    Normal      NA         
18        PWR        Present   Registered    Abnormal    NA        
19        FAN        Present   Registered    Normal      NA   

 

4.- After previous unsuccessful results the following two last reasons were generated for this issue.

A) First, the memory dim was not fixed----plug the memory dim on the board, if the memory dim it’s ok second reason is the root cause of this issue.

 


B) Second ,the CPU chip was faulyt---change the board;

5.- The first reason about memory dim was executed. I mean, the memory dim was unplugged and plugged in and after that the MPU10 finally was registered.

 

<mde-ame-ne40e-02>dis dev              

NE40E's Device status:

Slot #    Type       Online    Register      Status      Primary   

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

2         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

3         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

4         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

5         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

6         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

7         LPU        Present   Registered    Normal      NA        

8         SPU        Present   Registered    Normal      NA        

9         MPU        Present   NA            Normal      Master    

10        MPU        Present   Registered    Normal      Slave     

11        SFU        Present   Registered    Normal      NA        

12        SFU        Present   Registered    Normal      NA        

13        SFU        Present   Registered    Normal      NA        

14        SFU        Present   Registered    Normal      NA        

15        CLK        Present   Registered    Normal      Master    

16        CLK        Present   Registered    Normal      Slave     

17        PWR        Present   Registered    Normal      NA        

18        PWR        Present   Registered    Abnormal    NA        

19        FAN        Present   Registered    Normal      NA        

 

 

Root Cause

Problem was caused by a bad socket connection of the memory dim in the MPU 10, since after it was plugged out/in the board was successfully registered.

Solution

Once you make sure the new board was the same VRP software as the current one working in the device, and you tried to repair the boot system and the board is still unregistered, pls check that memory dim on it, it's correctly inserted.

END